Hans Klok’s House of Horror in Carré

Hans Klok’s House of Horror in Carré

Gaat op 16 augustus 2018 in premiere

Na een succesvolle Europese tournee keert Hans Klok éénmalig terug naar Nederland met zijn recordbrekende familieshow HOUSE OF HORROR om afscheid te nemen van het Nederlandse publiek. In dit totaalspektakel vol nog nooit eerder vertoonde illusies en stunts gaat u samen met Hans op zoek naar een boek vol geheimen in een mysterieus landhuis…

Mis deze unieke kans niet en beleef zelf het onmogelijke!

CARO

CARO

Gaat op 15 september 2018 in premiere

CARO, een betoverende Efteling-theatershow die al je zintuigen prikkelt.
Laat je vanaf september verwonderen door de fantastische familieshow vol humor, muziek en acrobatiek die je gezien moet hebben!
Draai je eigen rondje mee in een carrousel vol herkenbare momenten uit het leven gegrepen. Een visueel spektakel voor de hele familie waar woorden overbodig zijn.

The Mountaintop (van Katori Hall)

The Mountaintop (van Katori Hall)

Gaat op 16 september 2018 in premiere

Martin Luther King heeft net de speech van zijn leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.

The Mountaintop brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken – breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

De bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

Judas – Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven

Judas – Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven

Gaat op 20 september 2018 in premiere

Ben jij een verrader? Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is?

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, en zelfs zijn eigen moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. Omdat ze vinden dat dit moet stoppen besluiten zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven verraden ze de gevaarlijkste crimineel van ons land en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Door zich als vertrouweling van haar broer op te stellen kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld, op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leven. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.

Vanaf nu is Judas ook in het theater te zien. Deze psychologische theaterthriller is een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen en wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar.

Judas laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.
Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see.

De regie ligt in handen van Johan Doesburg, Sophie Kassies is verantwoordelijk voor het script. Eerder werkten zij beiden aan onder meer De Prooi en Tirza. Judas is een coproductie van Senf Theater Partners, Jelle Kuiper Producties en Kik Productions.

Driving Miss Daisy (met Anne Wil Blankers)

Driving Miss Daisy (met Anne Wil Blankers)

Gaat op 23 september 2018 in premiere

Wanneer Daisy Werthan, een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie dat ze nu te oud is om zelf te rijden. Hij huurt Hoke Coleburn in als haar chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder die helemaal niet zit te wachten op iemand die niet alleen van geloof en afkomst anders is, maar ook van huidskleur. Haar zoon houdt echter voet bij stuk met als gevolg dat Miss Daisy en Hoke op elkaar zijn aangewezen. In de beschutte vier vierkante meter van de auto worden hun verschillen geleidelijk minder voelbaar en ontstaat er tussen de koppige dame en haar chauffeur een bijzondere vriendschap. Wat ze delen blijkt uiteindelijk belangrijker te zijn dan huidskleur of achtergrond.

Driving Miss Daisy is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur. In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geteisterd werden door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten, proberen Miss Daisy en Hoke een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme, en ouder worden.

In de hoofdrollen: Anne Wil Blankers, de grande dame van het Nederlandse toneel, als Miss Daisy, en Edwin Jonker als haar chauffeur. Dit iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd. In 1988 won Driving Miss Daisy de Pulitzer Price voor Beste Drama. Het werd in 1989 verfilmd en won maar liefst drie Oscars: Beste Film, Beste Actrice en Beste Bewerkte Scenario.

De Kleine Zeemeermin de musical

De Kleine Zeemeermin de musical

Gaat op 23 september 2018 in premiere

Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende rode haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag, bij een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. In haar magische bol heeft de gemene tovenares Fien alles gezien en gehoord. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listig plannetje… Zal de Kleine Zeemeermin de prins ooit weer zien?

Flip en de Noormannen – De Big One

Flip en de Noormannen – De Big One

Gaat op 26 september 2018 in premiere

Dames en heren! Flip Noorman presenteert u; hier in het enige hol in uw stad waar ze op deze curiositeitenkaravaan een licht durfden te zetten: “De Big One”
We hebben een vrouw met een baard, een blinde helderziende en het goed herkenbare scrotum van Mussolini op sterk water.
Zoals vertrouwd denderen de muzikale rariteiten als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten maar ook wandaden die de mensheid u te bieden heeft worden onversneden blootgegeven. Geen loftrompetten. Geen moraal. De eigenaardigheid als maat. Ontwrichting van het evenwicht.
In een nieuwe wervelwind van een voorstelling vol muziek, poëzie en cabaret wordt Flip opnieuw bijgestaan door zijn muzikale kunstenaarscollectief “De Noormannen”. De avondvullende debuutvoorstelling Make-up leverde Noorman de Wim Sonneveldprijs en een nominatie voor de Annie Schmidtprijs op. De pers was unaniem lovend:
‘Nieuw, ruig, smerig, amusant, gevaarlijk…. GA KIJKEN ALS JE DURFT.’

Mamma Mia!

Mamma Mia!

Gaat op 29 september 2018 in premiere

MAMMA MIA!

De musical met feel-good garantie

MAMMA MIA! is de internationale musicalsensatie gebaseerd op de wereldhits van ABBA. MAMMA MIA! combineert ABBA’s grootste hits met het energieke en komische liefdesverhaal van alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie. De tijdloze songs zoals ‘Dancing queen’, ‘I have a dream’, ‘Voulez-vous’ en ‘Take a chance on me’ worden briljant verweven in dit onweerstaanbaar verhaal vol liefde, vriendschap en hilarische momenten. Avond aan avond heeft iedereen de tijd van z’n leven bij deze gegarandeerde feel-good musical. Al meer dan 60 miljoen mensen over de hele wereld hebben MAMMA MIA! in hun hart gesloten. http://www.mammamia.nl

Pink Project – Pink Floyd’s Anniversary Show!

Pink Project – Pink Floyd’s Anniversary Show!

Gaat op 29 september 2018 in premiere

Na de succesvolle “Pink Floyd in Concert” tour, zal Pink Project in het
seizoen 2018/19 te horen en te zien zijn met een nieuwe sensationele show. Deze Pink Floyd’s Anniversary Show zal onder andere in het teken staan van de albums The Wall en The Division Bell die in 2019 respectievelijk 25 en 40 jaar bestaan.

Kosten noch moeite worden gespaard om het publiek te verrassen met onder andere prachtige quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow, indrukwekkende visuals en inflatables.

Pink Project is in 1994 opgericht en heeft in de loop der jaren bewezen het
gehele Pink Floyd oeuvre perfect te kunnen uitvoeren.
Mede daardoor worden zij door kenners en criticasters wereldwijd gezien als één van de beste tribute bands. Of het nu was in de theaters of in een uitverkocht Ahoy, steeds weer wisten zij het publiek te overtuigen met gepassioneerde uitvoeringen van de mooiste Pink Floyd songs.

Pink Project heeft in haar 24 jarig bestaan een eigen identiteit opgebouwd en daarmee aangetoond meer te zijn dan een Pink Floyd cover/tribute band. Hierdoor heeft de band, naast de reguliere Pink Floyd liefhebbers, inmiddels ook een forse eigen fanbase opgebouwd. Deze combi zorgt steevast voor uitverkochte zalen, enthousiaste recensies en reacties zoals: Wat een fantastisch optreden…Tot tranen toe geroerd… Coverband is echt een understatement…. Het is Pink Floyd 2.0.

De Grote Harry Bannink Podcast on Tour

De Grote Harry Bannink Podcast on Tour

Gaat op 30 september 2018 in premiere

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen.