Nominaties bekend voor VVTP TheaterFotoPrijs 2012

 In Algemeen

Vandaag maakt de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) de vijf genomineerden bekend voor de VVTP TheaterFotoPrijs, de prijs voor de beste scènefoto van een professionele theaterproductie uit het afgelopen seizoen. De genomineerden zijn:

1. Hans Gerritsen (2 x genomineerd) – Introdans – De Ontmoeting XSFaux de Ville

HansGerritsenintrodans

2. Hans Gerritsen – Scapino Ballet- Pearl

HansGerritsen

3. Phile Deprez- Het Zuidelijk Toneel – Op de Ziel

Phile Deprez2

4. Jan Versweyveld – Toneelgroep Amsterdam – Macbeth

JanVersweyveld

5. Bowie Verschuuren- Veenfabriek/ Wunderbaum  – Flow My Tears

Bowie verschuren

De jury – De jury van de VVTP TheaterFotoPrijs bestaat uit John Lukken (jury voorzitter en hoofdredacteur Veronica Magazine), Cornald Maas (presentator van het AVRO-cultuurprogramma Opium) en Peter Tuinman (regisseur en acteur). De TheaterfotoPrijs wordt gesponsord door Veronica Magazine. Het blad heeft een bedrag van € 2.500 ter beschikking gesteld voor de winnende fotograaf. Dit jaar koos de jury de vijf genomineerden uit 150 inzendingen. Juryvoorzitter John Lukken: De foto’s maken je nieuwsgierig en zijn een mooie weergave van de sfeer van de voorstelling. Een prachtige combinatie van beeld en emotie. Bovendien zijn ze van fototechnisch hoge kwaliteit.”

Prijsuitreiking – De prijsuitreiking vindt maandagochtend 28 januari 2013 plaats om 11 uur in het Beatrix theater in Utrecht. Als u hierbij aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich aanmelden bij Aimée Mars, a.mars@messagefrommars.nl of 06 – 23 57 58 36.

De Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) bestaat uit negentien grote theater- en muziekproducenten die bij elkaar circa 60 procent van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De TheaterFotoPrijs is een initiatief van de VVTP. Voorgaande jaren verzorgde het Theaterinstituut de uitreiking van deze prijs. Dit jaar heeft de VVTP zelf de organisatie weer op zich genomen. Daarnaast reikt de VVTP sinds 2009 ook de VVTP Theater van het Jaar Prijs uit. Aanstaande maandag zal ook de winnaar van deze prijs bekend worden gemaakt.