Bos Theaterproducties

Bos Theaterproducties is ruim twintig jaar geleden opgericht door Inge Bos en heeft vandaag de dag ruimschoots haar sporen verdiend binnen de Nederlandse theaterwereld. Bos onderscheidt zich door vernieuwende producties te maken voor een groot publiek, waarbij vakmanschap en bevlogenheid hoog in het vaandel staan.

Ieder theaterseizoen maakt Bos eigen theaterproducties. Musicals, toneel, cabaret, familievoorstellingen, komedie en muziektheater, met grote namen en aanstormende talenten. Dit zijn vaak verrassende producties, zoals de musicals AMANDLA! MANDELA en HEMA de musical en de actuele toneelhit DE VERLEIDERS (die met De casanova’s van de vastgoedfraude de Toneelpublieksprijs 2013 won). Hiernaast is Bos al jaren het vaste impresariaat van o.a. Plien & Bianca en NUHR. Ook worden er regelmatig buitenlandse producties naar Nederland gehaald en samenwerkingsverbanden aangegaan met andere producenten, zoals de jarenlange samenwerking met MATZER Theaterproducties (o.a. Gejaagd door de Wind in de piste van Koninklijk Theater Carré).

In de loop der jaren heeft Inge Bos veel bevlogen en gerenommeerde theatermakers om zich heen verzameld. Samen met het enthousiaste kantoorteam wordt in een oud schoolgebouw in Amsterdam hard gewerkt om van iedere productie een succes te maken. Aangemoedigd door twee labradors en een dwergpapegaai worden ideeën uitgewerkt, creatieve teams samengesteld, acteurs gecast en voorstellingen aan theaters verkocht. Vervolgens worden er fotoshoots georganiseerd, drukwerk ontwikkeld en marketingstrategieën uitgedacht. Terwijl decor, licht, geluid en kostuums worden ontworpen, wordt er door de cast druk gerepeteerd. In de week voorafgaand aan de eerste voorstelling komt alles voor het eerst samen op het toneel… en uiteindelijk bij u in het theater!