Stage Entertainment Nederland

Stage Entertainment Nederland is onderdeel van Stage Entertainment, de grootste aanbieder van live entertainment in Europa. De onderneming is actief in acht landen, Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Rusland, het Verenigd Koninkrijk (West End) en de Verenigde Staten (Broadway).

Stage Entertainment produceert de grootste en meest bekende musicaltheater titels, waaronder Disney’s The Lion King, Aladdin en Mary Poppins, MAMMA MIA!, Wicked, Chicago en The Phantom of The Opera. Daarbij wordt intensief samengewerkt met toonaangevende internationale partners zoals Disney Theatrical Productions, Andrew Lloyd Webber/Really Useful Group, Littlestar en Cameron Mackintosh. Stage Entertainment ontwikkelt ook eigen, originele producties, waaronder TINA – The Tina Turner Musical, Anastasia en Sister Act.

In Europa heeft Stage Entertainment een sleutelrol gespeeld bij de ontwikkeling en populariteit van musicals. Jaarlijks bezoeken meer dan 7 miljoen mensen een Stage Entertainment productie. Naast producent van musical-, toneel- en theaterproducties is Stage Entertainment ook eigenaar van een netwerk van meer dan 20 theaters over de hele wereld. In Nederland zijn dat het AFAS Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht.