Stardust BV

Op het gebied van theatervoorstellingen heeft Stardust een uitgebreide reputatie opgebouwd. Koninklijk Theater Carré was meestal de ‘’thuisbasis’’ voor de diverse voorstellingen. Naam en faam maakte Stardust met de eigen geproduceerde musicals, waaronder Rembrandt de Musical, Josephine, The Sound of Motown, A Night at the Cotton Club, Mahalia, The Glory of Gospel en meest recent Yab Yum: het Circus van de Nacht. Daarnaast bracht Stardust tal van bekende musicals zoals; Grease, La Cage aux Folles en het zeer succesvolle Annie. Ook de moeder der musicals Gershwin’s Porgy and Bess werd door Stardust in diverse steden gebracht, waaronder Berlijn, Amsterdam en München en was afgelopen maart nog in Nederland te zien.

Stardust haalde internationaal fameuze balletgezelschappen naar Nederland: The London Royal Ballet (met Margot Fonteyn en Rudolf Nurejev), het Bolshoi Ballet, de Spaanse Antonio Gades en zijn company, The Harlem Dance Theatre, The Alvin Ailey Dance Company, Carmen – La Cuadra de Sevilla en het befaamde voltallige Kirov Ballet met eigen orkest van het Mariinsky Theater uit St. Petersburg. In het recente verleden was Stardust gastheer voor het dansgezelschap van Maurice Béjart en Alicia Alonso’s Nationaal Ballet van Cuba en met het Tsjaikovsky Perm Ballet & Orkest uit Rusland werd meerdere malen Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld in o.a. Amsterdam, München en Antwerpen gebracht.

Tijdens het Musical Awards Gala 2010 heeft Henk van der Meyden een Oeuvre Award ontvangen van Joop van den Ende voor zijn bijdrage aan de theaterwereld.

Stardust Circus
Op circusgebied mag Stardust zich in Europa marktleider noemen. Naast de programma’s met Het Groot Chinees Staatscircus en Nationaal Circus van Pyongyang – Noord Korea en de eigen theaterprogramma’s, worden het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré Amsterdam en het Weltweihnachtscircus aan de Canstatter Wasen in Stuttgart beiden als één van ’s werelds meest prestigieuze circusevenementen beschouwd.

In 2009 verraste Stardust het publiek met het theater/ circusprogramma Cirque Stiletto. Leading lady van dit vernieuwende circusprogramma was singer, songwriter en actrice Ellen ten Damme, omringd door topdansers, alleen maar bekroonde circusacts en een live orkest. Sinds 2010 is Stardust verantwoordelijk voor de producties van Hans Klok.