Korthals Stuurman Theaterbureau

Korthals Stuurman Theaterbureau is sinds 2021 de nieuwe naam van Hummelinck Stuurman Theaterbureau, opgericht in 1983 door Arjen Stuurman en Diederik Hummelinck. Korthals Stuurman is impresariaat voor cabaretiers met een herkenbare, eigen stijl, die de urgentie voelen het publiek live te beroeren met verhalen en muziek.

Daarnaast is Korthals Stuurman Theaterproducties toneelproducent. Hummelinck Stuurman Theaterproducties, zoals het voorheen heette, ging van start met de opzienbarende voorstelling Going to the Dogs (1986) en is uitgegroeid tot de grootste vrije producent van nieuw Nederlands toneel. De afgelopen 15 jaar werden onder de noemer TOPTHEATER.NL ruim veertig nieuwe titels ontwikkeld, bestaande uit boek- en filmbewerkingen en oorspronkelijke teksten.

Korthals Stuurman Theaterproducties focust zich op het produceren van nieuwe titels om hiermee toneelschrijvers een kans te geven en het theateraanbod te verrijken. Daarnaast is een belangrijke focus het werken met jongere makers en het ontwikkelen van theaterprojecten buiten de gebaande paden. Dat varieert van recente initiatieven als Klapstoelkabaret tot de online rechtszaak Schuld of Onschuld.