Theater de Stoep en Theater de Speeldoos winnen Theater van het Jaarprijs 2023, Delamar wint Marketingprijs

 In Algemeen

Theater de Stoep (Spijkenisse) en Theater de Speeldoos (Baarn) zijn uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2023, respectievelijk in de categorieën Grote theaters (>450 stoelen) en Kleine theaters (<450 stoelen). Tijdens de jaarlijkse Theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theaterproducenten maakte voorzitter Boris van der Ham vandaag bekend dat deze twee theaters zich een jaar lang Theater van het Jaar mogen noemen. De VVTP Marketingprijs is uitgereikt aan DeLaMar Amsterdam.

De theaters werden door de leden van de VVTP bijzonder positief beoordeeld op het gebied van o.a. gastvrijheid, ondernemerschap en marketing. Theater de Stoep won de felbegeerde Theaterstoel vanwege de enorm gastvrijheid, waarbij het personeel altijd vriendelijk en zeer betrokken is. De persoonlijke relatie die de directeur Rob van Wijk onderhoudt met de producent, bezoeker en gemeente heeft een groot positief effect op de resultaten van dit theater. Ook als de voorstelling er eenmaal staat, kun je op zijn inzet rekenen. Kortom, de samenwerking met het theater is altijd goed, de contactpersonen zijn vrijwel altijd bereikbaar, denken mee en denken in oplossingen. Het theater is een betrouwbare partner, houdt zich goed aan de gemaakte afspraken, is vooruitstrevend, transparant en duidelijk.

In de categorie Kleine theaters wist dit jaar Theater de Speeldoos de winst te pakken. De mensen die in dit theater werken weten wat gastvrijheid is en hoe ze bezoekers en artiesten moeten ontvangen. Ze doen echt een stapje extra in gastvrijheid en hier is uitgaan en een avond uit. De directeur Tom van der Poel van dit theater ontvangt vooraf de artiesten, staat na afloop zélf bier te tappen en verlaat het theater als laatste terwijl de volgende ochtend een kindervoorstelling gepland staat waar hij óók aanwezig is: dat is klasse!

VVTP Marketingprijs
Naast de prijs voor het beste grote en kleine theater, werd ook de speciale marketingprijs uitgereikt. De Marketingprijs is in het leven geroepen om theaters in de schijnwerpers te zetten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van promotie, en die op creatieve manieren het publiek weten te bereiken, met volle zalen tot gevolg. Delamar Amsterdam onderscheidt zich op de vlakken van social media, flexibiliteit, professionaliteit, innovatie, service gerichtheid, pro-activiteit, positiviteit, persoonlijkheid en zaalbezetting.

VVTP Theater van het Jaarprijs
De leden van de VVTP beoordeelden alle Nederlandse theaters waarmee zij samenwerken op communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Bij de beoordeling werden verschillende afdelingen en medewerkers betrokken: van marketeers tot technici en van productieleiders tot kantoorpersoneel, maar ook artiesten geven hun oordeel.

De winnaars van de VVTP Theater van het Jaarprijzen namen de speciaal vervaardigde VVTP stoelen – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en mogen deze een jaar lang een ereplek geven in hun theater.