Nominaties VVTP Theater van het Jaar 2011 bekend

 In Algemeen

Vandaag maakte de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) de nominaties voor de Theater Van Het Jaar Prijs 2011 bekend. Wie van de genomineerden het Nieuwe en Oude Luxor Theater in Rotterdam mag opvolgen als theater van het jaar, wordt op 30 januari 2012 tijdens de VVTP Theaterbeurs in het Beatrix Theater Utrecht bekend gemaakt. De vijf genomineerde theaters zijn: Schouwburg Amphion in Doetinchem, Theater Diligentia in Den Haag, De Goudse Schouwburg in Gouda, Parktheater in Eindhoven en het Zaantheater in Zaandam. VVTP Directeur Inge van de Werf: “De VVTP hoopt met deze theaterprijs in tijden van teruglopende subsidies de medewerkers van de theaters te stimuleren door te gaan met hun werk om onze producties, en andere, een platform te geven. Zodat Nederland kan blijven genieten van voorstellingen in de geweldige theaters die we hebben.”

Het theater dat volgens de zeventien leden van de VVTP in 2011 het beste scoort op een aantal criteria, krijgt de prijs overhandigd. Daarbij staat liefde en passie voor het theater in combinatie met een hoge mate van professionaliteit centraal. Alle afzonderlijke VVTP leden zijn hiervoor te rade gegaan bij hun acteurs, technici, productieleiders en kantoormedewerkers. Alle theaters werden zo beoordeeld op het functioneren van de afdeling publiciteit, financiën, techniek maar ook op meer subjectieve criteria als gastvrijheid en betrokkenheid bij de bespelers en het theatervak. De VVTP-leden gingen in op de functionaliteit en uitstraling van bijvoorbeeld de website van het theater en het gebouw, de kwaliteit van de gastenontvangst, klantvriendelijkheid, de processen met betrekking tot de financiën, etc.

De winnaar van de VVTP Theater Van Het Jaar Prijs 2011 zal een speciaal vervaardigde theaterstoel, ontworpen door Carla Janssen Höfelt, in ontvangst nemen en voor de duur van één jaar in het bezit mogen houden. Daarna gaat de theaterstoel naar de volgende winnaar.

De Vereniging Vrije Theaterproducenten, kortweg VVTP, bestaat uit zeventien grote theater- en muziekproducenten, die bij elkaar circa 60 procent van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De VVTP streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het terrein van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten. De hoop en de verwachting bestaat dat deze samenwerking een stimulerend effect heeft op de ontwikkeling van bijzondere theater- en muziekproducties. Voor meer informatie kijk op https://www.vvtp.com