VVTP Theater van het Jaarprijs 2010 naar de Nieuwe en Oude Luxor Theaters

 In Algemeen
De Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) heeft de ‘Theater Van Het Jaar Prijs 2010’ toegekend aan Nieuwe en Oude Luxor Theaters. Het is voor het eerst dat deze prijs werd uitgereikt. Het theater dat volgens de zeventien leden van de VVTP het achterliggende jaar het beste scoort op een aantal criteria, krijgt de prijs overhandigd. Daarbij staat liefde en passie voor het theatervak in combinatie met een hoge mate van professionaliteit centraal. Rob Wiegman, directeur van de Rotterdamse theaters, nam de prijs uit handen van Erwin van Lambaart – voorzitter van de VVTP – in ontvangst.

Nadat de VVTP begin 2010 voor het eerst in haar bestaan voor alle theaters in Nederland een zeer succesvolle Theaterbeurs heeft georganiseerd is er besloten voor de 2011 editie van deze Theaterbeurs jaarlijks een speciale prijs aan een van de theaters in Nederland uit te reiken. De VVTP Theater van het Jaar Prijs is geboren. Alle afzonderlijke VVTP leden zijn hiervoor te rade gegaan bij hun acteurs, technici, productieleiders en kantoormedewerkers. Alle theaters werden zo beoordeeld op het functioneren van de afdeling publiciteit, financiën, techniek maar ook op meer subjectieve criteria als gastvrijheid en betrokkenheid bij de bespelers en het theatervak.

De 5 genomineerde theaters voor de VVTP Theaterprijs 2010 waren:
–          Chassé Theater, Breda
–          De Goudse Schouwburg, Gouda
–          Koninklijke Schouwburg, Den Haag
–          Nieuwe en Oude Luxor Theaters, Rotterdam
–          De Oosterpoort/Stadsschouwburg, Groningen

De VVTP Theater van het jaar prijs 2010, een speciaal vervaardigde theaterstoel ontworpen door Carla Janssen Höfelt, is vanmorgen vol trots in ontvangst genomen door Rob Wiegman, directeur van de Nieuwe en Oude Luxor Theaters.

De publiciteitsafdeling van de beide Rotterdamse theaters kenmerkt zich door kwaliteit en flexibiliteit, de programmering is buitengewoon breed en gevarieerd en door de inzet op deze en andere gebieden, zijn de theaters in staat geweest een groot en vast publiek aan zich te binden, met hoge zaalbezettingen tot gevolg. De financiële afdeling werkt snel en efficiënt wanneer het gaat om de afhandeling met producenten en impresariaten, de technische voorzieningen zijn op alle fronten van een hoog en veilig niveau en de theaters ademen in zijn algemeenheid een sfeer van warmte en gastvrijheid uit. Bovendien laat directeur Rob Wiegman zijn betrokkenheid bij het theatervak op vele manieren zien, ook buiten de muren van zijn eigen gebouwen.

De Vereniging Vrije Theaterproducenten, kortweg VVTP, bestaat uit zeventien grote theater- en muziekproducenten, die bij elkaar circa 60 procent van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De VVTP streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het terrein van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten. De hoop en de verwachting bestaat dat deze samenwerking een stimulerend effect heeft op de ontwikkeling van bijzondere theater- en muziekproducties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge van der Werf: inge@vvtp.com of via 070-3638130.