Nominaties VVTP Theater van het Jaar Prijs 2014 zijn bekend

 In Algemeen

De leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) hebben Theater De Meervaart (Amsterdam), Chassé Theater (Breda), Parktheater (Eindhoven), De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen (Groningen), Schouwburg Het Park (Hoorn), Rijswijkse Schouwburg (Rijswijk) en Luxor Theater (Rotterdam) genomineerd voor de Theater van het Jaar Prijs 2014. Deze jaarlijkse award wordt aan het winnende theater uitgereikt tijdens de VVTP Theaterbeurs op maandag 26 januari 2015 in het Beatrix Theater in Utrecht.

De VVTP-leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Binnen hun bedrijf zijn alle medewerkers betrokken geweest bij het nomineren van de theaters: van artiesten tot marketeers en van technici tot productieleiders en kantoorpersoneel. De VVTP-leden keken bijvoorbeeld naar de functionaliteit en uitstraling van de website van het theater en het gebouw, de kwaliteit van de gastenontvangst, klantvriendelijkheid en de processen met betrekking tot financiën. “Liefde en passie voor het theatervak in combinatie met een hoge mate van professionaliteit en kwaliteit stonden daarbij centraal”, vertelt Erwin van Lambaart, voorzitter van de VVTP. “Ook is dit jaar bovendien gekeken naar het ondernemerschap van de theaters en hun omgang met financieel moeilijke tijden. De Theater van het Jaar Prijs geeft de waardering van producenten weer voor de medewerkers die artiesten én het publiek laten genieten van hoge kwaliteit voorstellingen in een ideale theateromgeving”.

De winnaar van de Theater van het Jaar Prijs neemt een speciaal vervaardigde stoel -ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De felbegeerde stoel staat nu nog in het Zaantheater in Zaandam, de winnaar van vorig jaar. “Het is interessant om te zien dat er ook dit jaar weer een aantal andere theaters dan vorig jaar genomineerd zijn door de producenten”, aldus Erwin. “Deze theaters hebben blijkbaar hard gewerkt om zich te verbeteren op verschillende punten waarvoor de producenten ze willen belonen met een nominatie”.

Vereniging Vrije Theater Producenten
De VVTP bestaat uit de zestien grootste theater- en muziekproducenten die samen ca. 60% van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De belangenvereniging streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het gebied van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten. De hoop en verwachting bestaat dat deze samenwerking een stimulerend effect heeft op de ontwikkeling van bijzondere theater- en
muziekproducties. Kijk voor meer informatie over de VVTP op https://www.vvtp.com

Leave a Comment