Parktheater Eindhoven Theater van het Jaar 2014

 In Algemeen

Parktheater Eindhoven is vandaag uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2014. Tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs maakte Erwin van Lambaart, voorzitter van de Vereniging Vrije Theater Producenten, bekend dat het Eindhovense theater zichzelf een jaar lang Theater van het Jaar mag noemen.

Het theater werd door de VVTP-leden positief beoordeeld op verschillende aspecten, zoals het serviceniveau, marketing en programmering. “Het theater dat zich winnaar van de VVTP Theater Prijs 2014 mag noemen, wordt in de eerste plaats gekenmerkt door een grote gastvrijheid. Zowel het publiek als de bespeler voelt zich er thuis door de warme en persoonlijke ontvangst. De marketing van het theater is vooruitstrevend en innovatief. Bijzonder is het eigen innovatiefonds en –programma waarmee Parktheater Eindhoven dichter bij de mensen wordt gebracht en de mensen dichter bij het theater”, aldus het juryrapport. Parktheater Eindhoven weet bezoekers “telkens opnieuw te raken door nét even buiten bestaande kaders te denken.”

VVTP Theater van het Jaarprijs
De VVTP-leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Binnen hun bedrijf zijn alle medewerkers betrokken geweest bij het nomineren van de theaters: van artiesten tot marketeers en van technici tot productieleiders en kantoorpersoneel. De VVTP-leden keken bijvoorbeeld naar de functionaliteit en uitstraling van de website van het theater en het gebouw, de kwaliteit van de gastenontvangst, klantvriendelijkheid en de processen met betrekking tot financiën.

Voorgaande jaren wonnen het Zaantheater in Zaandam (2013), Schouwburg Amphion in Doetinchem (2012), de Goudse Schouwburg (2011) en Luxor Theater in Rotterdam (2010). Vereniging Vrije Theater Producenten De VVTP bestaat uit de zestien grootste theater- en muziekproducenten die samen ca. 60% van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De belangenvereniging streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het gebied van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten. De hoop en verwachting bestaat dat deze samenwerking een stimulerend effect heeft op de ontwikkeling van bijzondere theater- en muziekproducties.

Leave a Comment