Erwin van Lambaart draagt voorzittershamer VVTP over

 In Algemeen

Theaterproducent Erwin van Lambaart heeft het voorzitterschap van de Vereniging Vrije Theaterproducenten vorige week overgedragen. Van Lambaart was meer dan 11 jaar voorzitter van de branchevereniging.

“Onder zijn leiding heeft de vereniging een flinke professionaliseringsstap gemaakt. Er is veel bereikt, mede dankzij de persoonlijke betrokkenheid van Erwin” laat een woordvoerder van de VVTP weten. Eén van de belangrijke wapenfeiten is de succesvolle lobby tegen de BTW-verhoging. “We vinden het erg jammer dat hij er mee stopt, maar we zijn blij dat hij de kar zo lang heeft willen trekken.” Van Lambaart is tijdens een bijzondere ledenvergadering benoemd tot erelid van de vereniging. Erwin van Lambaart: “Ik ben dankbaar voor het verkrijgen van het erelidmaatschap van de branchevereniging waarin zowel de grootste als de kleinste live entertainment- en theaterproducenten lid van zijn. Het was bijna 12 jaar lang een groot genoegen de branche en ons vak te mogen dienen”

Opvolger is Suzanne van Dommelen, eigenaar van DommelGraaf Theater en eerder betrokken als penningmeester en vicevoorzitter van de VVTP. “Ik vind het een grote eer om de voorzittershamer van Erwin over te nemen. Hij heeft het al die jaren fantastisch gedaan en onze vereniging bloeit en is kerngezond,” vertel Van Dommelen. “Voor de toekomst zijn er genoeg uitdagingen. Onze leden, de vrije theaterproducenten, acteren in een zeer spannende markt waarin het consumentengedrag razendsnel verandert. Innovatie en collectieve marketing zal daarom hoog op de agenda staan, naast een aantal zeer belangrijke dossiers op het gebied van wet -en regelgeving die de aandacht het bestuur zullen blijven vragen.” Ook een nauwere samenwerking met de ander brancheverenigingen de VSCD en NAPK ligt hierbij mogelijk in het verschiet.

Vereniging Vrije Theater Producenten
De VVTP bestaat uit de zestien grootste theater- en muziekproducenten die samen ca. 60% van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De belangenvereniging streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het gebied van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten. De hoop en verwachting bestaat dat deze samenwerking een stimulerend effect heeft op de ontwikkeling van bijzondere theater- en muziekproducties. Kijk voor meer informatie over de VVTP op https://www.vvtp.com