Soof de Musical

Soof de Musical

Gaat op 18 november 2018 in premiere

Een compleet nieuwe Nederlandse musical, gebaseerd op de eerste gelijknamige film.
Én: anders dan anders.
Het verhaal speelt zich af in een grote keuken, waarin een deel van het publiek letterlijk plaatsneemt en de culinaire creaties van Soof mag proeven. Het is namelijk de keuken van Soof zelf, waarin ze kookt en alle facetten van haar, voor velen herkenbare, leven voorbijkomen. Soof probeert alle ballen hoog te houden in haar hectische chaotische bestaan: haar carrière (‘nee, ze is geen hobbykok!’), haar gezin (een tweeling én een opstandige puberdochter), haar liefdesleven (vechten voor je huwelijk…of waarom niet; één keer, maar een keer, uitgaan met die onwijs leuke knappe gast!), haar moeder (waar bemoeit ze zich mee?), oh, en dan moet ze er natuurlijk ook nog een beetje leuk uitzien.

Soof, de musical is geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel. Componisten Peter Slager (Bløf) en Ed Struijlaart schreven prachtige (pop-)songs, waaronder een nummer samen met Claudia de Breij (‘Deze Armen’). De regie is in handen van Jos Thie.

Deze nieuwe, Nederlandse musical is een productie van producenten Cook a Dream, RTL Live Entertainment, Chassé Theater Breda, Luxor Theaters Rotterdam, en Parkstad Limburg Theaters.

Viento Zonda – Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal

Viento Zonda – Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal

Gaat op 19 november 2018 in premiere

Deze twee rasmusici voeren u een avond lang mee op de warme wind uit het Zuiden, die in Argentinië de zwoele vooravond inluidt: de Viento Zonda.

‘Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken’, zegt trompettist Eric Vloeimans vaak. Hij is hard op weg om zijn droom waar te maken; als één van de weinige jazzmusici is Vloeimans een echte publiekslieveling. Zijn uitzonderlijke muzikaliteit is daar net zozeer debet aan als zijn innemende (podium-)persoonlijkheid. Hij beoefent zeer verschillende muziekgenres dwars door elkaar, en heeft dan ook uiteenlopende bewonderaars als zijn ex-leerling Kyteman, Koning Willem-Alexander, Armin van Buuren en Matthijs van Nieuwkerk.

Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later de jazzopleiding. Vloeimans werd gerekend tot een generatie jonge musici die bebop combineert met invloeden uit de rock en vrije improvisatie, maar gauw ontwikkelt hij zijn onmiskenbaar eigen geluid en stijl. Eric Vloeimans’ werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd.

Nobel – Kirsten van Teijn

Nobel – Kirsten van Teijn

Gaat op 29 november 2018 in premiere

Als het plaatje maar klopt. Als het gazon maar strak gemaaid is, de ramen blinken en de nieuwe auto precies past bij de kleur van de voordeur. In ‘Nobel’ vertelt Kirsten met veel humor over een hardwerkend ondernemersgezin achter een gouden façade. “God, wat zijn we rijk”. Maar wat komt er tevoorschijn als je de Perzische tapijten optilt? Wat gebeurt er als je met het verkeerde kapsel de deur uitstapt? Een schaamteloos eerlijk en stijlvol muzikaal programma over hoe we leven in patronen. En hoe onze pogingen om het juiste te doen meestal stranden. Want soms loopt een perfect geplande brunch gewoon tamelijk woest uit de hand.

TALK – Frank van Pamelen, Jan J. Pieterse & John Schleipen

TALK – Frank van Pamelen, Jan J. Pieterse & John Schleipen

Gaat op 1 december 2018 in premiere

TALK. Het is geen TED. Het is geen pep. Het is meer dan dat.

Dit wordt de meest onvergetelijke talk ooit. Denkt hij. Helaas voor hem zijn er twee anderen die er net zo over denken. En voor ze het weten, zijn de heren verwikkeld in een woordenstrijd zonder weerga. Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met verbijsterende slides en verbale slidingen, en proberen ondertussen steeds wanhopiger het publiek voor zich te winnen. Drie taaltitanen op het scherpst van de zinsnede, van de bizarre start tot de spectaculaire ontknoping. De naar adem happende toehoorders zullen het na afloop volmondig beamen: dit was de meest onvergetelijke talk ooit.

Opvliegers 4 – Trossen Los!

Opvliegers 4 – Trossen Los!

Gaat op 4 december 2018 in premiere

Vriendinnen Lydia, Moniek, Joke en Shirley gaan op cruise! Ze hebben alleen allemaal moeite om hun problemen aan wal achter te laten. Joke denkt dat haar man vreemdgaat, maar heeft geen idee hoe ze hier mee om moet gaan. Shirley begeeft zich na jaren getrouwd te zijn geweest, nu als ‘dame op leeftijd’, weer op de datingmarkt. Moniek wil na jaren van kinderboeken een boek schrijven voor volwassenen, maar vindt maar niet het juiste onderwerp. En Lydia is verliefd, alleen is hij 25 jaar jonger. Is dat liefde? Of een bevlieging? Kortom: een échte vriendinnencomedy over de fase waar vrouwen het meestal liever niet over willen hebben, maar waar toch onbedaarlijk om gelachen kan worden!

Opvliegers 4 – Trossen Los!

Opvliegers 4 – Trossen Los!

Gaat op 4 december 2018 in premiere

Loes (Rian Gerritsen) speelt de zus van Lydia (vorige seizoenen de rol van Antje Monteiro). Aan boord van het cruiseschip komt Loes de vriendinnen Moniek (Sandra), Joke (Anouk) en Shirley (Joanne) tegen. Ze gaan op reis, maar hebben alleen allemaal moeite om hun problemen aan wal te laten. Joke denkt dat haar man vreemdgaat, maar heeft geen idee hoe ze hier mee om moet gaan. Shirley begeeft zich na jaren getrouwd te zijn geweest, nu als ‘dame op leeftijd’, weer op de dating markt. Moniek wil na jaren van kinderboeken een boek schrijven voor volwassenen, maar vindt maar niet het juiste onderwerp. Loes is door haar zus, een bekende zangeres, gestrikt om een goed betaalde schnabbel over te nemen. Maar na jaren van twee pakjes sigaretten per dag is haar zangstem ook niet meer wat die geweest is…En uiteraard hebben alle dames nog altijd last van de fysieke en psychische ongemakken die de overgang met zich meebrengt.

Niets te verliezen – Soundos

Niets te verliezen – Soundos

Gaat op 6 december 2018 in premiere

Ik wacht haar in de coulissen op. Afgemat maar dampend van de adrenaline neemt raspaard Soundos haar applaus in ontvangst en loopt het podium af. Ze is een innig door mij bewonderde collega en ik zie haar als mijn gedroomde opvolger. Als ik een Louis Davids-ring te vergeven hád, had Soundos die al lang gekregen. Ik kijk haar diep in haar fonkelende hertenogen en durf het haar eindelijk te vragen: ‘Soundos, je stelt je zo kwetsbaar op. Hoe doe je dat?’

Zelf sta ik al jaren voor uitverkochte zalen, ook al ben ik maar een typische doorsnee-cabaretier: weinig originele naam, niet echt uitzonderlijk grappig, zonder uitblinkende persoonlijkheid en met een gecompliceerde relatiestatus. Typische dingen waar stralende Soundos geen last van heeft. Zij geeft zich he-le-maal! ‘Ben je nooit bang om door de mand te vallen?’ vraag ik haar. ‘Nee man, ik heb niets te verliezen!’ antwoordt deze top-comédienne met haar volste glimlach.

Cabaretier Soundos El Ahmadi is al meer dan 10 jaar lid van het bekende gezelschap Comedytrain en draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld. Na de theatervoorstellingen Soundos Aangenaam, Er is geen Plan B en Geboren Met Ervaring staat ze nu met Niets te verliezen op de planken!

Alone@Home

Alone@Home

Gaat op 20 december 2018 in premiere

Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties presenteren:

Alone@Home
Een doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Met in de hoofdrollen Martijn Fischer/Joep Onderdelinden *deze rol wordt afgewisseld

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke muziek voor de hele familie. In Alone@Home bedenken twee kinderen die alleen thuis zijn slimme trucs om de boeven (o.a. Martijn Fischer), die het op hun huis voorzien hebben, buiten de deur te houden. Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor. Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Wereldkerstcircus Carré

Wereldkerstcircus Carré

Gaat op 21 december 2018 in premiere

Het 34ste Wereldkerstcircus van 20 december t/m 6 januari viert in Carré met meer goud bekroonde wereldacts dan ooit op feestelijke en spectaculaire wijze het 250-jarig jubileum van het klassieke circus!

Funda Müjde – Funda stelt zich aan?

Funda Müjde – Funda stelt zich aan?

Gaat op 22 december 2018 in premiere

Turks-Syrisch-Nederlands-Zaans-Europees-Wereldburger? Als er één is die zich aanstelt is Funda het wel. Waarom? Tijdens haar revalidatie na een auto-ongeluk gaf dokter Kuttekop het antwoord: ‘Je bent een theatrale persoonlijkheid’. Natuurlijk! Funda is een vrouw. Vrouwen stellen zich aan. Migrantenkind? Stellen zich aan. Moslima? Stellen zich aan! En die klagende mensen in een rolstoel ook!

In Funda stelt zich aan ontmaskert Funda zichzelf als theatrale persoonlijkheid zonder grenzen. Aan u om te bepalen of zij zich echt aanstelt!

Funda Müjde werd bekend als cabaretière, columniste en actrice in series als Zeg ‘ns Aaaa, Medisch Centrum West en Vrouwenvleugel. In 2016/2017 toerde zij met Funda Draait Door langs de theaters.